[elementor-template id="685"]

Marxa nòrdica

La marxa nòrdica (MN) és una activitat física que integra activament la part superior del cos, coordinant-la amb la part inferior i el tronc. Respecta el patró natural de la marxa humana incloent-hi el balanceig dels braços. La pràctica de la MN requereix de l’aprenentatge d’una tècnica concreta per a combinar i repartir l’equilibri i el pes entre les cames i el conjunt braços-bastons. El manteniment del patró bàsic de la marxa humana i la tècnica correcta s’aconsegueixen gràcies a la inclusió dels bastons en la marxa, que tenen d’especial l’ús de les dragoneres, unes cintes de tela que tenen la funció de subjectar el bastó a la mà, amb la finalitat de facilitar la fase de recolzament i de propulsió de dita tècnica.

L’origen de la MN, es remunta als anys 30 del segle passat quan els esquiadors de fons de l’equip olímpic de Finlàndia, es van veure amb la necessitat d’entrenar durant l’estiu, aplicant la tècnica d’aquest esport a l’entrenament en espais sense neu. Arrel d’aquesta experiència, la pràctica de la marxa nòrdica es anar popularitzant en el país i estenent arreu del món.
Els beneficis que aporta a qui la practica aplicant la tècnica correcta són varis: reaprenentatge de la posició corporal; activació del metabolisme; treball de l’aparell cardiorespiratori i vascular; manteniment i millora del to muscular; coneixement de l’entorn.
Fa uns anys que la MN s’ha començat a practicar en hospitals i centres de salut aplicant aquest exercici en persones amb patologies neurològiques, càncer, embarassades-postpart i patologies neuromúsculesquelètiques amb molt d’èxit per a tots els beneficis que aporta. Una bona tècnica, inclou la consciència postural, el repartiment de càrregues simètriques i una part sociabilitzadora important.

MARXA NÒRDICA ENFOCADA A LA REEDUCACIÓ DEL MOVIMENT

Com a fisioterapeuta, la consciència postural, el control del moviment, la promoció per a l’activitat física saludable i la prevenció de futures lesions és l’objectiu principal. El curs de marxa nòrdica enfocada a la reeducació del moviment consta d’ 1 sessió individual i 4 sessions de 1,5h adequant-se al nivell físic de cada persona per tal d’ajudar en el procés de rehabilitació en períodes de recuperació o treballar la reeducació postural. Oferim la realització d’activitat física de baix impacte, controlada, guiada i a l’aire lliure tenint en compte la història clínica i els patrons de moviment de la persona, marcant els objectius de treball individualitzats que es treballaran al llarg del curs.

1 sessió individual; 4 sessions de 1,5h

MARXA NÒRDICA PER A EMBARASSADES I POST-PART

L’etapa de l’embaràs representa un procés de canvis destacat per a la dona gestant proporcionant les modificacions necessàries per al desenvolupament i creixement fetal. Al llarg dels nou mesos, la dona embarassada ha de ficar en pràctica mecanismes d’adaptació que li permetin adequar-se a l’entorn de la millor manera possible tenint en compte aquests canvis.
Realitzar exercici de manera moderada i adaptada a cada etapa del procés en embarassades sanes, ajudarà a obtenir efectes beneficiosos.
La Marxa Nòrdica per a embarassades i pot-part té com a objectiu mantenir activa a la dona activant de manera suau la musculatura abdominal, treball de la postura i l’esquema corporal així com treballar la flexibilitat d’aquelles parts del cos que més modificacions poden patir al llarg de la gestació o post-part.

1 sessió individual; 4 sessions de 1,5h

MARXA NÒRDICA I REEDUCACIÓ POSTURAL EN FAMÍLIA

Realitzar activitats en família, resulta divertit. Si a més és a l’aire lliure, mitjançant jocs a la vegada que s’aprenen eines per a la reeducació postural i la tècnica de marxa nòrdica, encara és més interessant. Aquest és l’objectiu del taller de Marxa nòrdica i reeducació postural en família.

2 sessions de 1,5h

MARXA NÒRDICA I REEDUCACIÓ POSTURAL EN LA INFÀNCIA O ADOLESCÈNCIA

Taller enfocat a mestres i professors d’educació física en escoles o instituts:
-4h de durada:

· 2 primeres hores: treball de conceptes com el control del moviment i la prevenció de lesions mitjançant el joc, a més de iniciació a la marxa nòrdica. 

Objectiu:

-Integració del patró de moviment correcte tant en la marxa natural
-Aprenentatge de la tècnica correcta de la marxa nòrdica
-Motivar a les persones assistents a l’activitat, a trencar amb el sedentarisme realitzant activitat física controlada, guiada i a l’aire lliure
-Prevenció de lesions neuro-múscul-esquelètiques mitjançant exercicis pràctics de consciència corporal adaptats a les activitats de la vida diària

·2 segones hores: sortida per a incloure els conceptes apresos.

Objectiu:

-Repassar i integrar els coneixements adquirits en el tast
-Conèixer l’entorn del municipi
– Compartir l’experiència entre companys

NOTA: la duració del taller és orientativa. Es pot adaptar a les necessitats de cada centre segons l’edat i assignatures a treballar dels usuaris.

[elementor-template id="660"]