La falta d’activitat física i entrenament quotidià, predisposa a les persones a dur un estil de vida cada vegada més sedentari. La MN és una forma senzilla d’activitat física, la qual pot practicar una àmplia part de la població de totes les edats. El fet de practicar la MN en grup, no tan sols genera beneficis pel que fa a l’activació del metabolisme i major aport d’oxigen, és a dir a contrarestar el sedentarisme i les patologies generades per aquest, sinó que a més té un efecte sociabilitzador important.

Arrel d’estudis com la revisió sistemàtica de Tschentscher et al. Health benefits of Nordic Walking publicat l’any 2013 per American Journal of preventive Medicine, en què s’afirma que la MN en patologies com per exemple les respiratòries, al ser una pràctica senzilla s’associa a un augment de la pràctica diària, millor capacitat funcional i estil de vida, ha sorgit la idea de crear el CICLE DE XERRADES EN MOVIMENT. L’objectiu d’aquest cicle de xerrades, que es realitzaran un diumenge al mes, és comptar amb la col·laboració de professionals de l’activitat física i la salut que parlaran sobre un tema d’interès general. Aquestes xerrades es faran majoritàriament a l’aire lliure i es combinaran amb caminades de MN en l’entorn penedesenc.

Entre les activitats d’aquest any 2020, presentem la primera de les sortides del CICLE DE XERRADES EN MOVIMENT: MARXA NÒRDICA SALUDABLE organitzat per Fisiocontrolmotor. El tema de la xerrada és el de COM PREPARAR-SE FÍSICAMENT PER A UNA MARXA DE RESISTÈNCIA O CURSA DE MONTANYA, i es realitzarà el diumenge 2 de febrer de 2020en que es practicarà la MN per un circuit circular de 12,5 km per l’entorn del Castellot a Castellví de la Marca Serà a càrrec d’Eloi Sadurní:

-Graduat en ciències de l’activitat física i l’esport

-Màster oficial en entrenament esportiu i salut

-Actualment cursant el Màster en formació oficial del professorat de secundària

-Preparador físic a AB Vendrell, CB Igualada (lliga EBA) i experiència a la Real Federación Española de deportes de hielo.

L’hora de trobada serà a les 9h al parquing del Castellot, des d’on iniciarem la caminada de dificultat mitja.

El preu de la xerrada és de 6 euros. Inclou material de MN.

Per a totes aquelles persones interessades en assistir, us podeu ficar en contacte al telèfon 615603671 o correu electrònic thais@fisiocontrolmotor.com

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *