Una conscienciació corporal adequada i el bon control dels patrons de moviment ajudarà a prevenir al màxim possibles lesions futures i millorarà l’eficiència motriu: mecànica ventilatòria i la tolerància a la fatiga augmentant la resistència i disminuint el gast energètic davant un mateix moviment. El fisioterapeuta, és el professional expert en el moviment: mitjançant una avaluació inicial, és capaç d’observar desordres i planejar un tractament que, juntament amb l’execució d’exercicis individualitzats, optimitzi i ajudi a millorar els patrons de moviment fent-los més funcionals.

El control motor, es millora amb exercicis guiats per a un/a professional especialitzat/da en la matèria i es pot aplicar tant en l’àmbit laboral, en els moviments del dia a dia o per a optimitzar el gest esportiu.

Anys enrere, els gimnasos no existien ja que les persones es movien més en el dia a dia. Arrel de que la societat s’ha anat fent mica en mica més sedentària i les feines més estàtiques, es van anar creant els gimnasos per a cobrir aquesta necessitat de les persones per a ser més actives.  Els professionals de l’esport que treballen en aquests centres, es troben tot una varietat d’usuaris cadascun amb objectius diferents: mantenir un to muscular òptim per a les seves necessitats, modelar el cos, realitzar exercici moderat de manera regular o prevenir lesions anteriors mitjançant l’activitat física. En tots els casos, és important transmetre als usuaris les bases de control motor per a realitzar un moviment eficaç, però sobretot és en aquest últim cas, el de les persones que tenen com a objectiu prevenir lesions, on els professionals de l’activitat física i els professionals de la salut han d’estar ben coordinats per a poder crear un programa adequat i individualitzat.

Per aquest motiu, el passat dissabte 14 de desembre vaig impartir un taller d’exercici terapèutic aplicat a patologies de maluc, per a professionals de l’activitat física en el gimnàs “Espai d’esport” (ED’s) de Vilafranca del Penedès. Gimnàs on el tracte és molt familiar i personalitzat i on busquen adaptar-se a les necessitats de cada usuari. És certament un plaer compartir temps amb persones motivades en aprendre per a aplicar els coneixements a les persones que tenen interès per a millorar la seva salut mitjançant el moviment.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *